Kirjeldus
BATTISTINO
Kohvioad vastavad kõigilt omadustelt tõelise Itaalia espresso kõikidele nõudmistele.
Battista perekonna nelja järjestikuse põlvkonna kohviröstimise kogemustest sündis Itaalia kohvi kaubamärk BATTISTINO. See on valitud kohviubade segu, mis on röstitud espresso – baari masinatele. Battistino unikaalne aroom saavutatakse tänu 14 erineva päritoluga ubadele, millest igaühel on oma omadus ja mis on asjatundlikult segatud. Battistino kohvi aroom, maitse ja järelmaitse on intensiivsed ja püsivad nii tugevad, et neid võib piltlikult öeldes kuulda.
RÖSTIMINE
Battistino traditsiooniline röstimine toimub aeglaselt röstivas trumlis. Kogu protsess on pidevalt kontrollitud ning kestab kuni 20 minutit. Röstimisaeg ja laagerdumine on diferentseeritud vastavalt hooajale ja toorkohvi küpsusastmele, et anda röstitud ubadele täiesti homogeenne värv ja omadused.
Ubade segu jäetakse laagerduma vastavalt soovitud küpsemisastmele, kontrollitud hoiustamistingimustel ja temperatuuril. Ainult siis, kui degusteerimisel kohvisegu vastab meister-röstija eesmärgile, pakendatakse kohv lõpuks.
MAITSE
Kohvi maitsebukett: Tihe keha, mis on kaetud väga peene tekstuurse pruuni kreemiga ja peidab maitset, mis Battistinos väljendub täielikult happesuse ja kibeduse tasakaalus. Intensiivsetele röstitud vihjetele järgnevad selge ja täpse järjekorraga kuivatatud puuviljade ja vürtside maitsed, mida kõike rikastavad kerged tsitruselised noodid. Sügav ja helde aromaatne kohtumine, mis jätab pehme järelmaitse.
Loe Espresso Italiano’st (ENG) : SIIT