Kirjeldus
Meresoola õied – on haruldane ja kallis meresoola vorm, mis korjatakse eraldi soola moodustumisel. Meresoola õis saab oma unikaalse struktuuri ja iseloomuliku pehme maitse tänu kõrge mineraalainete sisaldusele (kaltsium ja magneesium). Kokad pöörduvad sageli soolaõie poole, et lisada oma roogadele viimane lihv.
Trapani soola korjatakse Trapani soolalahes nimega “moranella”. Tootmist alustati ettevõttes 1884. aastal. Soola toodetakse Trapani looduskaitsealal mis on WWF – Maailma Looduse Fondi (World Wide Fund for Nature) – kaitseala. Tootmine põhineb looduslike elementide kasutamisel – mereveest, päikese ja tuule abil aurustumise teel. Trapani meresool on korjatud ja käsitsi valmistatud traditsiooniliste meetoditega, puudub igasugune keemiline töötlemine. Soola väikene kogus naatriumkloriidi koos mineraalainete täiusliku tasakaaluga annab Trapani soolale selle kõrgelt hinnatud omadused vastavalt kaasaegsetele toitumisteooriatele.
Toidu soolamiseks piisab väikesest kogusest. Sool sisaldab magneesiumi, kaaliumi, joodi, fluori, väävelt ja kaltsiumit.
Video Youtube’s: SIIT